Yoga by Maaike

Voor meer balans & minder stress

Yoga by Maaike

Waarom kundalini yoga?

Kundalini Yoga is een krachtige vorm van yoga. In de lessen worden (dynamische) houdingen, ademoefeningen, mantra’s en meditatie gecombineerd. Je werkt zo fysiek aan je lichaam en aan de mentale weerbaarheid van je geest. Door tijdens de yogalessen je grenzen op te zoeken leer je om beter om te gaan met de uitdagingen die je tegenkomt in het dagelijkse leven. Kundalini Yoga is een yogavorm die snel resultaat geeft. Door de combinatie van yogahoudingen, ademoefeningen, mantra’s en meditatie ontstaat een krachtige vorm van yoga. De verschillende onderdelen versterken elkaar.

Yogahoudingen

Z

Ademoefeningen

Meditatie

Maaike-Dijkstra

Data lessen 1e kwartaal 2024

Wekelijkse online lessen

Les
Dag
Datum
JANUARI
1-1      geen les
1 Maa 8-1
2 Maa 15-1
3 Maa 22-1
4 Maa 29-1
FEBRUARI
5 Maa 5-2
6 Maa 12-2
7 Maa 19-2
8 Maa 26-2
MAART
9 Maa 4-3
10 Maa 11-3
11 Maa 18-3
12 Maa 25-3

Effecten van yoga

Je werkt zo aan je fysieke lichaam en aan de mentale weerbaarheid van je geest. De lessen hebben direct positief effect op alle systemen in het menselijke lichaam (zenuwstelsel, immuunsysteem, hormonen- en kliersysteem, bloedsomloop, luchtwegen en spijsvertering). Je krijgt meer energie, voelt je meer ontspannen, wordt fitter en flexibeler, slaapt beter en voelt je meer in balans.

De yogalessen duren 60 of 75 minuten. De lessen worden meestal op de volgende manier opgebouwd.

  • Warming up
  • Oefenserie of kriya
  • Ontspanning
  • Meditatie
Tools voor het dagelijkse leven

In de yogalessen ontwikkel je praktische tools om met stress en andere zaken in het dagelijkse leven om te gaan. Je leert hoe je meer vanuit ontspanning kunt handelen. En hoe je je vitaal kunt blijven voelen.

Elke les heeft direct een positieve impact op je gezondheid. We trainen ons lichaam en onze geest en maken die sterker en flexibeler en geven die vernieuwde energie. We doen praktische oefeningen om onze gezondheid te versterken en om dit ook vast te houden.

Stress gerelateerde klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Kundalini Yoga (byMaaike) doet mij heel goed. Het dynamische van deze vorm van yoga past goed bij mij. Het haalt de onrust uit mijn lijf. De meditaties geven mij de rust in mijn hoofd en halen een boel spanning weg. Stress gerelateerde klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon! Deze yogavorm zorgt ook voor een goede workout!

MADELEINE – DEELNEMER YOGA RENKUM

 

Rust in mijn hoofd en energie in mijn lijf

‘Na de eerste proefles was ik eigenlijk al om. Ondanks mijn drukke leven, had ik rust in mijn hoofd en energie in mijn lijf! Ik kan dit iedereen aanraden!’

H. – DEELNEMER YOGA RENKUM

Goed geslapen sinds lange tijd

‘Ik heb voor het eerst in lange tijd weer goed geslapen.’

ANNIE – DEELNEMER YOGA VEENDAM

Maaike Dijkstra

Yogadocent

Ik ben Maaike Dijkstra. Woonachtig in Ede, Gelderland en sinds 2015 actief beoefenaar van yoga. Yoga geeft mij meer energie, vertrouwen en een rustige geest.

Contactformulier