Workshops by Maaike

Geschikt als teamuitje of leuke groepsacciviteit met vrienden of familie.

"

Minder stress

!

Meer ontspannen

Lekkerder werken

Productiever & efficiënter

Business Yoga by Maaike

Minder stress, meer ontspannen, lekkerder werken, productiever & efficienter

Business yoga & coaching; is dit iets voor mij of mijn werkgever?

Deze vorm van yoga biedt uitkomst als je het als bedrijf belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan het welzijn van je medewerkers. De yoga is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Het kan live op kantoor tussen de overleggen door op een stoel, of online vanuit huis. De medewerkers zullen direct verschil ervaren. En hun werkdag beter kunnen voltooien. Ook kom je zo beter in je vel te zitten. Je ervaart minder mentale ruis, en meer ruimte. Je komt flexibeler in je lichaam te zitten waardoor je ook mentaal weerbaarder wordt.

Door ademhalingen, houdingen en meditatie(s) te combineren versterken ze elkaar en ontstaat een krachtige vorm van yoga die snel resultaat geeft. Deelnemers voelen zich na een yogales geestelijk meer ontspannen, ervaren meer rust in hun hoofd en minder stress, ze voelen zich lichamelijk energieker, kunnen zich beter focussen/concentreren en kijken op een andere manier naar taken en oplossingen (bijv. creatiever).

Business Yoga voor (thuis)werkers en hun gezinsleden

De business yoga lessen zijn speciaal gericht op (thuis)werkende mensen en hun gezinsleden. Elke yogales heeft direct een positieve impact op je gezondheid (zowel mentaal als fysiek). Laagdrempelige kennismaking met (business) yoga. Tijdens de lessen wordt steeds de koppeling gemaakt naar de werkvloer en het dagelijkse leven a.d.h.v. voorbeelden uit de praktijk.

We zoomen in op het leren herkennen van stress, en het effect hiervan op je lichaam en geest. Wat zijn mogelijke oorzaken en symptomen van stress. Hoe je dit kan toepassen in het dagelijkse leven.

Tools voor het dagelijkse leven om mee naar huis te nemen
De deelnemers ervaren tijdens en na de lessen direct al voordelen van de oefeningen die ze hebben gedaan, en hebben dan ook meteen concrete tools in handen waar ze zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Wie is Maaike Dijkstra

De yogalessen worden gegeven door Maaike Dijkstra. Een ervaren, enthousiaste en bevlogen yogadocent die naast het geven van yoga met beide voeten in de spreekwoordelijke klei staat met een baan als brandmanager (marketing & PR) bij een uitgeverij van boeken in Utrecht.

Ik ben praktisch en nuchter van aard. Een down-to-earth mentaliteit die ik in mijn lessen op een toegankelijke en praktische manier over breng aan de deelnemers. Ik ben niet zweverig ingesteld, ben geïnteresseerd in de theorie en werking van yoga. Daarnaast heb ik een goede intuïtie en kan ik me ook verwonderen over hoe energie en aandacht werken.

Ik sla lastige theorie plat tot de essentie en maak daarbij de doorvertaling naar het dagelijkse (werkende) leven. En maak de kennis zo voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar.

Maaike-Dijkstra

Reacties van deelnemers

Oase van kalmte op drukke werkdag

Maaike biedt met haar yogalessen een oase van kalmte op een drukke werkdag. Ze is positief, nuchter, heel toegankelijk en totaal niet zweverig. De lessen zijn activerend én ontspannend, zowel mentaal als fysiek. Het is maar 30/45 min, maar je voelt écht verschil! Doe gewoon mee, ik kan ’t iedereen aanraden.

Vol energie

Wat een top combi om dit tijdens je werk te doen en daarna weer vol energie aan de slag te kunnen.

Energieker en meer gefocust zijn

De lessen zijn een fijne onderbreking van het (kantoor)werk. Ze helpen enorm om je te ontspannen, en om energieker en meer gefocust te zijn. Maaike is een geweldige leraar.

‘s middags ook nog productief

Ik merkte vooral dat het veel rust gaf in mijn hoofd na een ochtend van veel overleg, en dat ik daardoor ’s middags ook nog productief was.

LIVE of ONLINE

(yoga online voor thuiswerkers of live in een groep op locatie)

Yoga online is wat laagdrempeliger en zorgt ervoor dat ook mensen die normaal niet zo makkelijk mee zouden doen, dit nu wel doen.

Yoga live op locatie zorgt naast de effecten van yoga op persoonsniveau er daarnaast voor dat er een teamgevoel ontstaat. Doordat medewerkers samen een activiteit doen buiten het reguliere werk om.

STOEL of YOGAMAT

(yoga gegeven op een stoel of op een yogamatje)

Yoga op een stoel is laagdrempelig. De deelnemers kunnen meedoen in hun normale kleding. Zo kan je direct na de business yogales door naar de volgende meeting. Ook is yoga op een stoel fijn voor al wat oudere mensen.

Yoga op een yogamatje geeft een heerlijk vrij gevoel. Je hebt genoeg ruimte om je heen om de bewegingen te maken. In deze vorm kan je naast de oefeningen die je doet bij stoelyoga net wat uitgebreider aan de slag met bijvoorbeeld buik en rek en strekoefeningen.

GROEP of INDIVIDUEEL

(yoga voor een groep werknemers of individuele trajecten)

Yoga voor een groep werknemers kan een wekelijkse business yogales zijn die je aanbiedt aan het personeel. Maar ook kan je yoga gebruiken als activiteit op een teambuildingsdag of heisessie / workshop met je team.

Individuele trajecten zijn geschikt als aanvulling op de business yogalessen, maar ook los inzetbaar. Voor bijvoorbeeld stressklachten, lichamelijke klachten of spanning, etc. Een individuele aanpak met persoonlijke aandacht. Ontvang tools die je direct kunt integreren in het dagelijke (werk)leven.

Opbouw business yogales

Elke business yoga les is anders. Wel worden de lessen met een vaste volgorde opgebouwd. Dit is meestal:

  • Korte toelichting les en effecten ervan
  • Warming-up
  • Yoga-oefeningen
  • Korte meditatie of ademhalingsoefening
  • Afsluiting, met tijd om vragen te stellen of ervaringen te delen.

Deze bedrijven gingen u voor

Werknemers en bedrijven zijn supertevreden

Bedrijven
VBK-Media

VBK Uitgevers te Utrecht

VBK Uitgevers is marktleider in de algemene boekenmarkt. Een groep van sterke fictie- en non-fictie-uitgeverijen, waaronder Kosmos Uitgevers, Atlas Contact, Ambo|Anthos, Luitingh-Sijthoff, Uitgeverij De Fontein, Van Dale Uitgevers, etc.

Meer dan 7.500 auteurs worden door VBK vertegenwoordigd. Auteurs uit binnen- en buitenland. Van literatuur tot kinderboeken en van filosofie tot food: noem een onderwerp en we hebben er een (e)boek of tijdschrift over.

Topdesk

Topdesk te Delft

Topdesk helpt andere organisaties met het creëren van spectaculaire klantervaringen.

Al ruim 25 jaar maken ze fantastische software. Van een eenvoudige ticketingtool voor IT-helpdesks tot aan Enterprise Service Management benodigdheden.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in tcan also style every aspect can also style every aspect

Contactgegevens

Contactformulier Business Yoga