Wie-is-Maaike?

De yogalessen worden gegeven door Maaike Dijkstra. Een ervaren, enthousiaste en bevlogen yogadocent die naast het geven van yoga met beide voeten in de spreekwoordelijke klei staat met een baan als brandmanager (marketing & PR) bij een uitgeverij van boeken in Utrecht.

Ik ben praktisch en nuchter van aard. Een down-to-earth mentaliteit die ik in mijn lessen op een toegankelijke en praktische manier over breng aan de deelnemers. Ik ben niet zweverig ingesteld, ben geïnteresseerd in de theorie en werking van yoga. Daarnaast heb ik een goede intuïtie en kan ik me ook verwonderen over hoe energie en aandacht werken.

Ik sla lastige theorie plat tot de essentie en maak daarbij de doorvertaling naar het dagelijkse (werkende) leven. En maak de kennis zo voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar.

Sinds 2015 ben ik actief deelnemer aan yogalessen en yogavakanties in binnen en buitenland. Vanaf begin 2018 geef ik wekelijks meerdere yogalessen aan vooral particulieren (op locatie en online).

Yoga geeft mij persoonlijk heel veel! Ik sta met veel plezier in het leven. Ik neem de wereld bewuster en intenser waar en geniet daardoor meer van momenten en ervaringen die ik opdoe.

Praktische en concrete voordelen die ik ook zelf ervaar door het doen van yoga zijn:
Meer energie, plezier, vertrouwen, kracht. Meer ontspanning in mijn lichaam en hoofd. Betere concentratie en vergrote geheugencapaciteit beschikbaar. Daarnaast een veel beter en sterker inzicht (of intuïtie) in wat er speelt bij zowel mijzelf als anderen. Deze lijst is niet volledig en wordt nog steeds uitgebreid.

De effecten van yoga zijn zo sterk en bijzonder dat ik me veel verdiep in de werking en de achterliggende theorie en wetenschap ervan. Ik heb dan ook een missie en drive op dit gebied.

Mijn missie is om deze technieken met zoveel mogelijk mensen delen. Zodat ook zij de voordelen kunnen ervaren (die echt binnen handbereik liggen).

Mijn concrete doel hierin is: ik geef mensen toegang tot een positief gevoel en zelfbeeld van zichzelf, ze worden zo mentaal weerbaarder en ontwikkelen de kwaliteiten die ze in zich hebben. Ze krijgen en masteren tools waarmee ze directe invloed hebben op zichzelf en om goed om te gaan met de uitdagingen van deze huidige tijd.

Ik (Maaike Dijkstra) ben KRI gecertificeerd yogadocent (zowel level 1 als level 2),  aangesloten bij de beroepsvereniging van yoga leraren in Nederland (KYN).